Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag rensade katareller - och det blev mycket spill. Typ fuktiga bitar, skitigt(lite jord) osv.
Smaken finns ju eg. kvar men finns det något sätt att få ur smaken ur den inte helt stekbara svampen?
Typ som man gör med örter - lägger i olja eller något sådant - tacksam för råd och tips!
Jag har just rensat ett femtiotal rimspindlingar från i morse.
Inte en enda svamp var larvangripen!
Detta är för mig en gåta, då min erfarenhet av denna art är den rakt motsatta.
Har någon en förklaring?
Är detta de? brun hatt,vit,gul längst,ner vid fot ,
slemmig?
Var ute och gick flera timmar idag utan att hitta det minsta intressanta nästan..fanns en liten kantarell kvar där någhon annan plockat på ca 2-3 cm..skogen var rätt tom på det första stället. Sen körde vi vidare och gick in rätt långt in i skogen och där fanns en del soppar som vi tog men inte mycket ändå.
Vi var vid SNogeholm..frågan är om vi är på fel ställe för att plocka svamp eller om det redan var plockat där eller nått annat fel? Jag vet att vi hittade en hel del ka…mer…
Jag har en favoritskog med många besvärliga spindlingar som jag ska försöka identifiera.
Om jag tar en i taget kanske de fastnar så småningom?
Här är en som jag tror att jag ska kunna lära mig att känna igen:
Hattarna är starkt rödbruna med strimmig kant.
Den är hygrofan, så när den torkar blir den blekstrimmig, men i hattmitten uppträder först ett rött “öga” med en ljusare ring omkring. Köttet i foten är brunt.
Bilden visar någorlunda rätt färger.
jag gick in i er databas och skulle se under “matsvampar” om jag kunde hitta någon ytterligare info om rynkad tofsskivling. Den fanns inte med i databasen!!?? varför? Är den inte bra som matsvamp?