Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hittade tre hyfsat fina blomkålssvampar igår. Alla tre hittade inom en 100 m radie och såklart intill gamla tallar. Hittade förra helgen en ung blomkålssvamp som växte på en stubbe. Tyvärr är jag inte så begeistrad av smaken, tycker nästan den är lite äcklig. Har både ätit den stuvad och friterad men..näää.
Har plockat gul trumpetsvamp i helgen, men hittade några med vit fot. Är den ok att äta?
Hej
Har plockat mycket olika soppar igår och undrar om man ska rensa bort rör under hatten eller man kan lämna de kvar
Tack!
Hittade idag en mycket vacker musseron, eller rättare sagt två. De växte från barken på döende gran, tills. m. gyttrad röksvamp. Ingen påtaglig lukt. Mild, god mjölsmak. Skivornas färg MYCKET blekt gulaktig med rosaton. Det enda NÅGOT liknande jag sett/plockat är kantmusseron, men denna har ingen ”kant” och har fel färg m.m. Och det är ingen såpmusseron s. lat…
Kan någon säga vad det kan vara?
i olika skepnader ser jag mycket nu och kan bara en handfull. Den här t.e.x som gick åt rött med små , mörka prickar på hatten och aningen rött på foten, bruna skivor, vad heter den ? ( för det är väl en sådan ? )
Spindlingar är ju vackra men svåra för det finns ju så många arter, men kanske man kan lära sig några flera , åtmimstone de mest i ögonfallande.
..fick i dagarna ett tips om om krossad torkad trattkantarell som panad på fisk eller kött blir väldigt gott. Har inte hunnit prövat ännu men det lät bra
Plockade trattkantarell på mitt “vanliga” ställe idag, men i år var hatten gråaktig i färgen. De är jättefina för övrigt. Vad är detta?
Hejsan.
Jag undrar om de är ätliga? För jag antar att det är någon av dessa jag har hittat. Sammetskänsla på hattens översida. Stora svampar som det kommer en mjölkfärgad vätska ifrån.