Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
..fick i dagarna ett tips om om krossad torkad trattkantarell som panad på fisk eller kött blir väldigt gott. Har inte hunnit prövat ännu men det lät bra
Plockade trattkantarell på mitt “vanliga” ställe idag, men i år var hatten gråaktig i färgen. De är jättefina för övrigt. Vad är detta?
Hejsan.
Jag undrar om de är ätliga? För jag antar att det är någon av dessa jag har hittat. Sammetskänsla på hattens översida. Stora svampar som det kommer en mjölkfärgad vätska ifrån.
Jag hittade i förmiddags några klasar fårticka och några kolonier vårtig röksvamp. De plockades, rensades, hackades, smörstektes och stuvades med mjölk, gräddfil och lite soja för att bli en del av min lunch.
Är det någon mening att gå tillbaka till samma ställe om någon vecka för att plocka mera? Kommer det att produceras fler fruktkroppar där eller händer det bara en gång per säsong?
Stekpannan, bacon och grädden står redo, men är första gången jag plockat svamp, var utanför Landvetter i Göteborg och hittade dessa,
IMGhttp://i520.photobucket.com/albums/w321/plissken2k/IMG_2078.jpg/IMG
Fungerar inte bilden ovan så finns den här med, http://i520.photobucket.com/albums/w321/plissken2k/IMG_2078.jpg
Visst är det trattkantareller man fått med sig hem, frågade grannarna med de var tyvärr inga svampplockare..
Frågade i en annan tråd om stinkmussling är sällsynt, men jag fick inget svar.
Någon som vet?
Jag brukar plocka blek taggsvamp i Hälsingland. Där är de alltid bleka och smakar milt och gott. Däremot runt Stockholm och i Roslagen är den bleka taggsvampen betydligt mer orange/aprikosfärgad och betydligt mer besk i smaken.
Hur kommer det sig, kan det beropå färgen?
Jag förvånas över det goda omdömmet i svampböcker där den framstår som en läcker matsvamp.Skulle vara intressant att höra om någon annan har en likadan uppfattning och eller kan förklara eller tycker bara någo…mer…
Hittade i dag oranga musslingar på en björklåga.
I färgen är de väldigt lik narrkantarell, men till formen ser de precis ut som musslingar.
Har tagit hem ett par stycken som jag kan fota om ingen kan hjälpa mig, men jag är inte vän med min kamera så jag får inga bra bilder.
Någon som har någon aning om vad det kan vara som jag hittat?