Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
..är lite tidigt jag vet
men i år är utbudet i Bohuslän bättre än väntat , vissa lyser med sin frånvaro men för första gången här nere har jag hittat
mandelriska
goliatmusseron
ostronskivling
nejlikobrosking
Finns hur mycket pepparriska som helst här.
Har läst recept att man kan lägga in dom som sill.
Men ingen har sagt något om beredningen innan.
Vore tacksam om någon kan tala om hur man bereder pepparriskan innan man använder den som substitutsill i inläggningar.
Hej alla glada svampplockare!
Vet någon hur länge Goliat växer i västerbotten? Jag hittade 3 stycken för några veckor sedan och så var jag ute i söndags och då hittade jag 2 st som var för stora och maskätna.
Mvh Sonja
Nån som har uppgift om/när älgjakten börjat/börjar?
Det verkar finnas gott om väldigt mörka trattkantareller nu! Är det bara en färgvariation eller kan det vara någon underart? Det är inte bara färgen som skiljer, de mörka är också kraftigare, mer buckliga i hatten och har plattare kraftigare fot. Båda varianterna är plockade på samma område, i mossig barrskog med mest tall.
Har idag efter att plockat rensat och förvällt mina svarta trumpeter insett att det är nog gråa kantareller jag fått med mig hem!! Ber om ursäkt för att jag plockade dem, visste inte att de var sällsynta. Jag har läst alla inlägg om den grå kantarellen här men ingen har gett ett riktigt svar på om de är ätliga eller inte!?
Är grå kantarell ätlig?
Ja eller Nej vore bra att veta!!
Finns det någon vänlig själ som kan svara på detta??
Vänligen / Ulrika
Hittat en taggsvamp som är chockladbrun med vita kanter och skarapa vitaktiga fjäll- kan inte se den i databasen någon som vet vad det kan vara?
Idag hände det - Svart Trumpetsvamp!! Jag blev så himla glad att jag nästan gråt.
Men nu undrar jag vad man lämpligast gör med dem som blir kvar efter smakning?
Jag har sett att ni gärna torkar dem, men är de lika goda om man ångar av dem och fryser som med annan svamp??