Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Skulle vara intressant att veta hur man blir så duktig, så at man utan att bläddra kan bedömma olika svampar i miljö.
Har studerat bl.a Dan Olofssons strövtåg på omberg (intressant läsning Nada)
Faschineras av att vissa kan bedömma svampar själva utan er expertis?Eller är Dan och hagström m.fl dom verkliga experterna?
Har ju förstått att dom jobbar åt länstyrelsen? som inventerare eller?
Eller är dom utbildade mykologer?
Retar mig tyvärr på en sak, och det är att Mikael Hag…mer…
vad menar du med bovina, finns det en Peziza bovina? eller?
i Danskarnas nycklar kommer jag bara till “på skit” P.vesiculosa och P.fimeti, var kan jag läsa om ” bovina”
Midsommardagens kväll fick jag tillåtelse att göra en liten utflykt på egen fot; faktiskt den första efter exkursionen 19/4!
I en lund med mest hassel, asp och sälg växte serie 1 på en sedan länge barklös, nedfallen sälgstamdel.
Trodde först det var ett par fågelskitar, men icke! Storlek/bredd 8.6 mm, det näst minsta i tickväg jag sett. Det allra minsta var kompisen som bodde några meter bort på samma låga. Tyvärr hittade jag inte den bortskurna vedflisan med denna, betydligt ...mer…
Detta växte där också, fast på den kvarstående stammen! Någon….?
I höstas hittade jag ängsmusseroner i en kohage. De växte i mer eller mindre öppna häxringar. Kan det vara så att vårmussar skulle kunna trivas på samma plats? Där växte även många stolta fjällskivlingar, och läderbollar. Fasen att jag inte kom att tänka på det förrän idag, nu är väl våren över…
Växer nästan inne i en granhäck och dessutom bakom en hästtransport, så väldigt mörkt! På platsen har det dumpats både det ena och det andra som utfyllnadsmaterial, mycket grus och sand!
Doftade inget särskilt och smaka gjorde jag inte!
I jorden finns både björk- och asprötter.
Obs! Det är inte vitspröding, den finns också här, så den känner jag igen!