Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag var där i dag ,så du inte dom mitt emot några högt uppe på ett trä några på avsågade trän??????????????? som det snöade då jag gick där
Nääääää, det är den inte:)) Inte för oss i Skåne i alla fall. Lite från ett par timmar i “skogsdungarna” runt HBG i dag. Sammanlagt nästan 10 kg. Trattkantareller i bra kondition, Svart trumpet lite blöta, det regnade man annars förvånansvärt bar med tanke på datumet och så det största sjoket Ostronmussling som jag någonsin hittat ca: 5 kg utmärkta svampar:))))
Hej Tina!
Är du nöjd med ditt stativ?
Hur ofta använder du stativet?
nu så när man trodde säsongen var slut, springer man på 3 kilo trattis när jag var och pyrsade härförleden. Men nu har fantasin tagit slut, jag har stekt, stuvat, gjort smarriga såser och torkad i mängder, men inte mer av det.
Någon som vet något mer man kan göra med dem? Slänga är inget alternativ tycker jag.
Om ruttet i allmänhet och om granen och rotticka i synnerhet.http://www-gran.slu.se/Webbok/PDFdokument/R%C3%B6tbok%20fullst%C3%A4ndig%201%2020060626.pdf
Hej Skogsfrun i Obbola! I en tråd från och som heter = Några tickor? “JAS” Helsing… 21 08-11-07, frågade jag på en ticka som växer på Boklåga. Du svarade och ville se mer av den. Igår var jag och karvade så här kommer 3 bilder, hoppas att du kan säga vilken det är utifrån detta. Sägas kan oxå att den är rätt mjuk/korkaktig i konsistensen.mjuk/korkaktig i konsistensen.
Enligt boken “Den hemlige kocken” ska det inte finnas någon äkta tryffelarom i butikers tryffeloljor, men nu såg jag på Ica fokus att de sålde en liten flaska tryffelolja som innehöll solrosolja, tryffelarom och hade små bitar vita tryfflar i botten.
Tryffelaromen är säkert syntetiskt framställd, men hur är det med tryffelbitarna? På nätet står det att tryfflar ruttnar på några dagar om de ligger i olja, så hur borde det vara med dessa bitar?
Hej! Jag har aldrig förstått finessen med blomkålssvamp. Jag tycker aldrig att den blir god. Vad gör jag för fel? Hur kryddar man den bäst? Har en massa i frysen och vill gärna använda den.
Helena; jag har en kasse med trattisar till dig! Maila mig så träffs vi; jag bor också i Lund.
andrea@enckell.se