Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
ledig helg fy f-n vad skönt!.fredag morgon packas det ner ostmackor och stekta äggmackor samt en termos rykande hett kaffe.sedan ställs färden mot skogarna runt ödeshög i östergötland.här har jag ett kanonställe för kantareller!.jag har inte vittjat stället på minst tre veckor,och det har inte varit ngn frost ännu.gissa om jag har högt ställda förväntningar.skulle det mot förmodan bli en bomtur så kan jag säga att utsikten vid den lilla skogssjön omgiven av skog i alla fär…mer…
Kan någon bekräfta (eller motsäga) att det här är en blomkålssvamp? Priset går att diskutera =:)
så det blev en liten sväng här hemma och jag förundrades över att det fortfarande fanns kantareller trots flera frostnätter här i Gästrikland.( endel hade frosten tagit )
Såg ett gryt som gick djupt ner i marken , vilket djur har detta som boplats ? Vågade inte gå så nära utifall att någon lömsk figur skulle komma uppfarande :=) därav dålig bild.
går mot slutet annars hade man inget att längta efter när den nya börjar!.Kommer att sakna myggen,skoskaven,gått vilse och alla sena renskvällar!,visst är det något att se fram emot…..
Gjorde en efterforskning på vad det var som jag hittade häromdagen.Vilket visade sig vara “BRUN HATTMURKLA/BISKOPSMÖSSA” Många skriver om den här och de bilder som är utlagda stämmer precis med de murklor jag hittat.
Jag blev avrådd av mina närmaste att ta vara på mina hittade murklor och det vildaste, men skulle själv gärna vilja veta ... På vissa ställen rekommenderas det att tillreda den precis som den giftiga “STENMURKLAN”.
Minns att vi med glädje åt stenmurkla som barn, till…mer…
Jag var idag ute för mest troligt sista gången för i år och hittade en massa fin svamp.
Jag tror att det mesta är frostvaxing, men jag behöver få fler omdömen. Eftersom ni hjälpt mig så många gånger tidigare så hoppas jag på er hjälp än en gång. Utan detta forum hade jag aldrig vågat mig ut i svampskogen. Så stort tack till er alla! Ingen nämnd ingen utesluten :-)
Hej
Hur farligt är det om en trattkantarell stått tätt under en spindelskivling så att sporer hamnat på trattkantarellens hatt?
Gårdagen genererade ca. 2L Trattkantareller utanför Önneköp, under en halvtimmas dagsljus mellan 17.00 och 17.30.
Gissar att detta var sista turen för mig i år.
Nu får man börja “tulla” på förrådet.
Hej! Har hittat en hel del rökslöjskivling och skulle vilja ha lite tips om vad jag ska göra med dem.
Jag har inte på många år plockat blek taggsvamp. Förr plockade jag rödgul och blek ihop och tyckte de smakade tvättmedel. I år har jag, i brist på annat, plockat blek taggsvamp, men undvikit den rödgula, och blivit helt såld. Minst lika god som kantareller. Yippee!!
Bara en fråga i sammanhanget: Kan den, med fördel, användas annat än stekt?
rotade i helgen fram en påse fryst svamp.tänkte stuva och lägga i krustader.jag hade glömt att jag hade en påse med enbart kungschampinjon.det var den jag fått tag i .herregud…... jag hade nästan glömt hur otroligt god kungschampinjonen är.ni som inte provat.gör det .det är en kulinarisk resa,stuvad med enbart lite salt.finns det fler kungschampinjonfrälsta på forumet?.jag kan väl knappast vara ensam om att älska den?