Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hur ska jag göra om jag ska fritera blomkålssvamp, ska den läggas i som den är eller ska den läggas i en frityrsmet innan,,,,,
Jag vill också skrika på hjälp.
Hur tjänar man en miljon på en dag?
Vad heter din svampbok?Har haft den innan men blivit av med den, och kommer inte ihåg författaren.
Såg bilden under ämnet “Prylar”.
Vill gärna ha den igen.
Har i alla år förvällt och frusit svampen (mest trattisar), men har fått rådet att torka i stället.
Nu är svampen torr och fin, men….Hur förvarar jag den?
Slutna burkar..? Mörkt..ljust?
Varmt ...kallt?
Är det någon som kan ge ett råd.
I år tycks skogarna mellan Boden och Gällivare vara tomma på Goliatmusseron (och det mesta annat också).
Så jag undrar, hur långt söderut måste jag åka för att kunna hitta den? Eller räcker det kanske med att ta sig till kusten?
Ska bege mig ner till Leksand i jobbärenden (bor vanligtvis i Göteborg). Får ca två dagar lediga som jag tänkt spendera där och under dessa hade jag tänkt bege mig ut i skogen och plocka lite svamp. Nu undrar jag självfallet om det finns några här på forumet som bor i dessa trakter och kan tipsa om några bra områden att plocka i? Gärna ställen där jag kan hitta Svart trumpetsvamp och Blomkålssvamp.
Jag tror jag för tillfället snöat in mig på tickor..
Är detta korallticka?
En dubbelgångare i böckerna tycker jag är grenticka. Svårt att skilja på dom.
Växte i lövskog på marken. Ingen ek nära men det kan ju ligga nån gammal gren i backen.
Ingen speciell doft, mild smak.
På samma plats hittade jag mitt första svarta trumpetsvamp-ställe!! Jag blev själaglad. Lagt dom på tork.
Vilken svamp tycker ni egentligen passar allra bäst till vad? Vilken väljer ni t ex till lax? Eller till kyckling? Och hur tillagar ni svampen? Jag funderar på svamp som tillbehör till en måltid, alltså inte i en rätt (t ex i en gryta), utan bara bredvid.
Den här tråden påminner kanske lite om tråden med smakkombinationer, men jag är ute efter mer konkreta åsikter om vilken svamp ni tycker passar bäst ihop med olika typer av fisk, kött, vilt, fågel etc.