Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag skulle gärna vilja testa på lite annan svamp än de vanliga och funderar nu på riskor och kremlor. Det jag undrar över är om det bara är dom som är spröda i köttet eller om andra skivlingar också kan vara det?
Vill lätt kunna identifiera det jag plockar så jag slipper riskera att få med ngt giftigt.
Har kollat lite på bilder och tror att jag kan ha blodriska i hagen.. ska kolla det i morgon, för det verkar iaf vara en sort som är lätt att känna igen.
bästa svampåret på 30år! skulle behöva en långtradare med släp, om man skulle plocka alla kletiga kremlor,soppar mm.
Jag har torkat och malt trattkantareller till pulver. Ska använda det som smakförhöjare i såser om jag inte vill ha stora trattisbitar i. Frågan är bara hur mkt pulver jag ska ha i säg 5 dl vätska? Någon som vet?
är jag ute och cyklar eller är det den???
I vilka miljöer hittar man kantareller runt göteborg på en radie om ca 10 mil.
Vi ska ut i dag och har aldrig plockat svamp i dessa trakter förr
Efter gårdagens mycket givande svamputflykt i en för oss okänd skog (trattisar, taggsvamp, riddarmusseroner) är jag inte längre avis på er som hittar massvis jämt. Det är ju ett elände att ta hand om allt. Och vad gör ni med dom?
Inspirerad av en svamputställning gav jag mig raskt ut i skogen.
Tror/hoppas att jag lyckats plocka rätt trevlig svamp, Men behöver er hjälp, bekräfta eller förkasta, vad är detta???
1. Brunsopp (blånar vid tryck)
2. Kan detta vara en strävsopp?
3. ??? ganska så gula små soppar. kraftiga nätmönstrade rör undertill. är detta gulsopp?
4. Mandelkremlor. Milda och angenäma, bruna, smular undertill så det ser ut som mandelflarn.
5.Tegelsopp?
5. Kantareller
7. Granblodsriska. smakar…mer…
Jag har hittat en röd svamp eller lav, men har ingen aning om vad det är för något. Den ligger tätt mot marken och verkar sakna fot (därav funderar jag på om det är en lav). Den påminner lite om falukorvsskinn, men tjockare och de lite större krullar sig. Har någon en ide om vad detta är?