Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Ska vi köra en ny variant A b c med släktnamn Jag börjar med
Agaricus=champinjon
Hej !
Kolla vilka svampar det finns!
Helt otroligt!
I Australien verkade det var många annorlunda sorter!
http://www.environment.gov.au/biodiversity/abrs/publications/fungi/images/aseroe-rubra-lg.jpg
Här kommer några bilder på svampar vid en å med smeknamnet “Den vita ormen”, välförtjänt när häggen blommar. Det är Jumkilsån, som rinner ut i Fyrisån när dennas vatten redan en tid sett Uppsalas silhuett från NV. De två första bilderna är från 1 maj i år, de övriga från 19 maj.
En trevlig miljö med bl.a. näktergal och vissa år rosenfink, för 30 år sen kungsfiskarhäckningar i strandbanken, bl.a. i år sommargyllingbesök; kungsängslijor på en äng.
Träd nere vid ...mer…
Barn/Kunskapskanalen. Vet inte vad det ska handla om.
Idag så såg jag en lustig svamp, det såg ut som om den satt på sig en hatt.Svampen hade inga synliga skivor, foten var liksom vriden ( skruvad )och trådig. Ingen utpräglad doft och smak kände jag och den växte i ett stenrös med närhet till blandad lövskog på ena sidan och granskog. Ett större ex. strax bredvid hade brunbeiga skivor. vad var det för en svamp ?
Här kommer ett avsnitt till sedan är jag borta några dagar.
Mötet.
19
Hon märker inte att en våldsam storm tornar upp sig vid horisonten. Solen försvinner hastigt i en explosion av blodröda färger i de mörka hotfulla molnbankarna vid världens rand.
Hon har bara ögon för den som närmar sig från ovan, ned genom rymderna sänker sig milsvida gnistrande segel. Mörkret faller snabbt denna varma fuktiga sommarkväll, blixtar ljungar över himlen, stormen bryter med våldsam kraft in…mer…
Jag måste säga att jag gillar den nya utformningen av Artportalens rapportsystem!
Det har blivit betydligt enklare än förut att göra manuella inmatningar av fynduppgifter, och nu finns möjlighet att ladda upp bilder som är kopplade till fynden.
Bildfunktionen har nyligen kommit igång, så det finns inte så många växt- och svampbilder än, men kika på avdelningen för småkryp:
http://www.artportalen.se/bugs/default.asp
Där finns just nu över 12000 bil…mer…
Jag har just läst Marie Hermansons “Svampkungen son”.
Mycket trevlig läsning !