Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hej Alla experter på Svampar. Jag har vart och fiskat på eftermiddagen och passade på att kolla där jag brukar plocka trattisar och inga trattisar än suck!!! men jag hittade några soppar och en underlig sopp som är vit. Det ser ut som tegelsopp, skillnaden är att hatten är helt vit, tyvärr förändrades färgen till mörkblå när jag plockade den, foten är kraftig som en vanlig sopp.. Tack för svar.
/Nestor
Helt otroligt! Hittar mer fjällskivling än vi kan äta. (steker hatten) Har gett bort en del men finns det något annat kul man kan göra av den? Funkar det att torka skivor av hatten? Förvälla och frysa?
Hjälp! Jag har trattkantareller på bakplåtspapper i varmluftsugnen på 50 grader och luckan är lite öppen. Men dom är alldeles sotsvarta!! Ska det vara så??? Har aldrig gjort detta förr, har bara förvällt gula kantareller och sen fryst in. Är det bättre att gör så med trattisarna också??
Hej Alla!
Tog en tur efter ett dike i förhoppning om att hitta något rart.
Skogen bestod mest av olikåldrig granskog med enstaka tall och björk.
Bild 1: Liten taggsvamp, ca 1-2 cm med foten begravd i mossan (rotad?). foten svart med gråvit hattundersida.
ovansidan med svart mitt och vit ytterkant. doftar halstablett.
Någon obskyr Phellodon?
Är det skillnad på smak om t ex en kantarell vuxit vid björk, bok, tall eller gran?
Enkelt vad blir så här stor…vit kungschampinjon