Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag brukar plocka blek taggsvamp i Hälsingland. Där är de alltid bleka och smakar milt och gott. Däremot runt Stockholm och i Roslagen är den bleka taggsvampen betydligt mer orange/aprikosfärgad och betydligt mer besk i smaken.
Hur kommer det sig, kan det beropå färgen?
Jag förvånas över det goda omdömmet i svampböcker där den framstår som en läcker matsvamp.Skulle vara intressant att höra om någon annan har en likadan uppfattning och eller kan förklara eller tycker bara någo…mer…
Hittade i dag oranga musslingar på en björklåga.
I färgen är de väldigt lik narrkantarell, men till formen ser de precis ut som musslingar.
Har tagit hem ett par stycken som jag kan fota om ingen kan hjälpa mig, men jag är inte vän med min kamera så jag får inga bra bilder.
Någon som har någon aning om vad det kan vara som jag hittat?
Hej
Hur ser det ut med nedfallen efter Tjernobyl(1986)?
Är på tapeten här i Norge i dagarna iallafall!
Har inte cesium en halveringstid på 30 år?
Testas svampen i Sverige för olika ämnen?
ska skogs- eller skägg-riskor bli delvis blågröna efter avkokning eller har jag förväxlat nån av de med nåt annat? saften var vit på båda
Vilken skörd !
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=518341
Visst är den vacker!
Visst är dom vackra!
har tillfälligt bytt östkusten mot västkusten, som svampkonsulent känner man sig helt förvirrad, måste ut i skogen, finns i området Landvett - Mölnlycke, finns det någon som kan ge bra tips vart jag skall ta mig för att överraska värdfolket med lördagssvamp(de plockar inte själva svamp) Tack på förhand!
Börjar trattkantareller, rödgul, svarttrumpet, gula kantareller, fårticka mm att ta slut i skogarna kring linköping för er som plockar härkring?
I “mina” skogar där jag går börjar det se ganska så tort ut. Nästan alla av ovanstående svampar har torkat ut just i dom skogarna i alla fall. Var en sväng uppe i Vidingsjö, jag och alla andra “fotbollslag” med svampplockare… Där såg det lite bättre ut dock så kanske är det skog till skog.
mvh Jonas