Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Tyvärr fick jag inte med kameran i dag så mobilbider är vad som
finns. Först en ticka tänkte först
på kuddticka men den har en utväxt under som gör mig osäker på
den. Växer på Boklåga. Men jag kommer att åka dit igen med kamera
för där fanns så himmla mycket att se på. ej uppröjt sedan Gudrun
och Per.
Plus 8 grader, takdropp och blåst här i Umeå tar bra på snön och hjälper våren på väg.
Ursäkta kraftuttryck men…. j###a Artportalens rapporteringssystem.
Tips:
Om ni hittar Scharlakansröd vårskål nu under våren så rapportera dem med det latinska namnet, Sarcoscypha coccinea .
Det är enda sättet att få det att fungera.
I morgon 20/3 är det vårdagsjämning kl 11.44 för att
vara exakt.
Vilken hemsk händelse. I första artikeln antyds att det kan vara vildsvin.
http://www.kvp.se/nyheter/1.1499020/hon-hittades-dod-vid-en-sjo
http://www.kvp.se/nyheter/1.1499022/maken-de-lat-mig-inte-ha-kvar-vigselringen
http://www.kvp.se/nyheter/1.1499124/polisens-utredare-jag-vill-inte-uttala-mig
Hemma igen och nu kanske det kan bli av. Text nedan från tidigare tråd.
Hej HBG:are och ni andra Skåningar oxå så klart. Jag har länge tänkt att ge mig ut på Trollhandsjakt, jag har fått några lokaler av Jan. A och jag är sugen på ett “träsk” uppe på Söderåsen och så har J.Krumlinde sett den vid någon sjö i södra Skåne. Jag återkommer från min “luftkuddelandsturné” vecka 11 vi kanske skulle göra gemensamt slag i saken och ge oss ut på jakt i mitten av mars. Vad säger n…mer…
Kolla tråden. Nu igen HBG,are/skåningar
Hej vänner, nu finns det Bombmurklor nere på Eriksö, ni som inte hittar får en vägbeskrivning, Södra Mörkö (S. Södertälje och Grödinge) nästan längst i söder ligger Eriksö, kör över bron och parkera, Sikta sedan på Eriksö lada (ordentligt synlig) i skogen Tv. om den finns ett betongrör, vid detta går ni rakt in i skogen ca 100 -150 m. där är lokalen ordentligt snitslad med skogsvårdsstyrelssen blå-vit-röda band, i dag den 17/3 fanns det 8 st på dennna lokal,(dom var sm…mer…
Hittade glasburkar med torkad svamp som jag glömt bort (skäms på mig). De är mellan fem och tio år gamla. Törs jag äta svampen?
Har ikväll avnjutit det första glaset med “Olgavin”, uppfriskande och gott faktiskt. Jag hade i ca: 2,5 dl socker när jag gjorde satsen och nu efter 7 dagar så var inte allt “uppätet” utan drycken var lite mosserande, söt och frisk, har man mindre socker så lär hon väl äta upp allt och drycken blir mindre söt, nu står hon inte så varmt heller, skafferi svalt så hade hon stått varmare så hade kanske även då allt socker varit uppätet. Vore kul att höra vad ni andra som har henn…mer…