Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag har hittat en skivling som har en bullig fot och gråbrun hatt med inrullad kant. De växte ca 10 exemplar på samma plats och hattarna var mellan 5 och 10 cm stora. Den växte i en liten bokskog och luktar gott och friskt. Skivorna är gräddvita och lite vågiga. Är det någon som har någon idé på vad det kan vara?
än kantareller och trattisar gör ju bara att det blir desto mer svamp över för mig att plocka och njuta av!
Älskar att hitta skogspartier där “kantarellplockare” gått, kommer alltid hem med korgar fyllda av läckerheter som ratats, missats eller varit helt okända för dem.
Det är så kul att lära sig nya sorter och smaka sig fram i svampfloran.
på min promenad idag snubblade jag över ett gäng svarta trumpeter, dock verkade dom farit lite illa då det regnat kraftigt på två dagar,och nätterna varit rätt kalla
frågan är om jag törs äta dom ändå?????
vissa var en smula sega och rejält blöta, doftade gott och friskt och “som dom ska”
äta eller inte äta?
Hej, jag undrar om någon vet hur länge man kan spara torkad svamp?
Hej igen.
Var ute igår för att plocka hem lite gott. Gick dit där jag hittade sotvaxing förra söndagen och visst fanns det kvar. Men alla hade passerat bäst före datum. Hur länge brukar man kunna plocka sotvaxing? De verkar inte trivas i regn men om det torkar upp igen nu i veckan kan man då hoppas på tur? Hur växer dom? Kommer de upp på samma ställe eller måste man leta nytt varje gång man vill plocka just den?
Idag fann jag lite rødgul trumpetsvamp vid Skånes Fagerhult. Samma ställe som sist år. Så vitt jag vet är det bara registreret ett par fyndplatser med rødgul trumpet i Skåne. âr det någon som vet hur långt söderut de är funnit?
undrar lite varför inte den stora lökbroskingen http://svampguiden.com/art/visa/Marasmius_alliaceus
finns under matsvamp?när många verkar äta den, törs jag leta efter den när den inte är under ätliga svampar rubriken?
Kan det vara så, eller är jag helt ute och cyklar? De misstänkta är på bild 1. Om det är Blåmusseroner, hur var det nu med smaken? Åsikterna går isär har jag för mig. Ska jag laga till dom?
Sedan undrar jag om det är ängschampinjon på bild 2 och 3?
Växte i kanten av en gräsplätt. Har skrapat hatten och den gulnar inte, så då kan det väl inte vara giftchampinjon iallafall?