Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Den växer snarare på stockar, stammar och lågor av döda träd. och den heter bara ostronskivling i butiken här och i skogen går den under Ostronmussling. Om du gillar den så kan du köpa mycel och ympa in på något lämpligt substrat hemma eller i skogen, fungerar mycket bra. Kolla på nätet så får du veta en del.
Någon som erfarenhet av fårticka ?
Funkar den som kantarellen dvs att man kan skörda flera gånger på samma plats ?
Någon som har förslag om denna?
Tre runda fötter, sammanvuxna i en rotlik förlängning.Sammanlagda hattdiameter på de två största hopväxta hattarna ca 32 cm. Hattovansida lite luden - som sämskskinn. Lukt lite åt det parfymerade hållet, smak obetydlig. Växte i barrmattan under gamla granar, strax söder om Norrköping.
Är dessvärre utan kamera men bild kommer efter kl 16.
Hittade en fullständig gigant idag.
Runt 30 cm hög , hatten närmare 18 cm ,helt vita skivor ,något kleting på hatten som var ganska brunaktig med en plätt ovanpå.Längst ner på foten satt en volva.
Den växte på mossbelagd stenhäll i ett tallskogsbestånd
Nedan finns två länkar:
Översta bilden på den första länken är väldigt lik , på den andra länken ser den ut lika som min fast mindre.
Har någon annan någon bra bild p…mer…
Är det verkligen möjligt??
I alla svampböcker jag läst har den endast hittats på gottland.
...och du är säker på att det inte är en blodsopp du hittat?
Läskigt isåfall!
Efter många veckor av helt underbart men ack så torrt väder fullkomligt vräker regnet ner över Lund! Jag trodde aldrig jag skulle säja detta, men jag hoppas det håller i sej iaf inatt. Nu kan jag beta av mina gamla kära ställen, fultrumpetskogen tex! Växer trumpetsvamp lika långsamt som kantareller, eller pratar vi några dagar? Trattskogen får vänta till nästa helg, dom är ju lite långsammare av sej…
Vet någon om sotvaxing kan typ krusa sig i kanten då den blivit övermogen?
Hittade en mycket mörk murkla med sotsvart hatt och något ljusare gråsvart fot.
Färgerna stämmer med databasens svarta hattmurkla med formen är exakt som databasens sotmurkla.
Spelar det nån roll?
Är den otjänlig att torka , sotmurklan, är det farlig att äta t ex tillsammans med torekad trumpetsvamp?
tack alla ni som berättat om era viltmöten under rubriken älgmöte.det har varit mycket spännande.det har väl inte så mycket med svamp att göra,men för mig är naturupplevelsen lika viktig som svampen.hur är det för er?.
har nu varit ute en sväng med Nina H i Norra delen av Bogesund och där var det tämligen tomt på svamp, några bleka taggsvampar, lätträknade trattkantareller & svart trumpet. Vi hade fått för oss att det skulle vara en lämplig skog för stora fynd ;=) Skall man längre ut på Bogesundslandet, eller vad tror ni?