Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Vad händer i skogen? Såg på Tv nu på morgonen att nu ska man göra slag i saken. Allt från ett fällt träd skall tillvaratas sådant som man tidigare lämnat, toppar och grenar skall användas som biobränsle. Vad händer då undrar jag? Om man inte lämnar något kvar med cellulosainnehåll m.m. då finns det ju inget att bryta ner för mikroorganismer och svampar, vad händer med näringsvärdet i marken då? Ja ni naturmänniskor och svampplockare vet ju hur det funkar antar jag men gem…mer…
Kom till att tänka på dom mest saknade svamparna för min egen del 2007 var Blomkålssvamp och Rimskivling. Hittade ingen av dom…
Vad saknade du år 2007?
Hej,
Är det någon som har kläm på vad 10 gram snusmalen helt torr svamp motsvarar i färskt tillstånd av följande svampar:
Vanlig kantarell
Trattkantarell
Rödgul trumpetsvamp
Svart trumpetsvamp
Karljohansvamp
Fårticka
Blek taggsvmp
Tacksam för svar
Kurt S
Ett klick är värt sex kvadratdecimeter undrar just om det beror på att det är så bra virkespriser.
Hos mig blir det bara mer och mer kalhyggen…........
Klicka på och hoppas att det ger resultat!
Såg jättemycket av något som jag tror kan vara frostvaxing i skogen idag. Tyvärr hade jag inte kameran med mig och inte heller något att plocka den i. Den var gulbrun till kanelbrun och hatten hade glesa, svagt nedlöpande skivor samt något uppåtvikt kant. Seg fot. En tunn svamp, i storlek som trattkantarell.Kan någon av svampforumets kunniga deltagare tala om för mig vad det skulle kunna vara? Den växte i stora grupper ihop med tall. Kanske någon förväxlingssvamp till frostvaxing?
Känner ni till att El-Giganten har prisgaranti på sina varor.
Det gäller under 30 dagar från ditt inköpstillfälle.
Om du hittar samma vara billigare i en annan butik, även annan El-Gigantbutik,, Internet gäller också, så får du mellanskillnaden tillbaka av El-Giganten. OBS Varan ska finnas kvar i jämförelsebutiken.
Detta hände mig och innebar att jag fick tillbaka 459:-. Det satt bra.
På hasselstubbar i Uppland i slutet av september 2007.
Minst fyra arter.
Inte är det väl bara rynkhätta?
Den med rosa skivor till vänster kanske är en liten skölding?
Det violetta är förstås konidiestadiet av en mycket vanlig skålsvamp.
Mycket tacksam för förslag!
Ser ni andra att tråden Goliatskogen kommit upp idag fast ingen har skrivit något inlägg sedan 23/11, eller är det min dator det är fel på? Såg även Kunnig på dragspel? men där har ju ngn skrivit idag(igår).
Jag har läst att en del tickor kan bli 50 år gamla.
Jag hade en bild inne för ett tag sedan där jag fick svar att det troligen var en gammal Klibbticka. Den var helt grånad.
Det jag har funderar på är:
är det vissa sorters fleråriga tickor som har förmågan att uppnå en hög ålder eller är det “individer” och t.ex. levnadsförhållanden som gör att en del tickor kan bli gamla?