Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Babsan, jag öppnar en ny tråd om din goliatskog, den förtjänar en egen.
Vad jag kan förstå, så fanns goliatmarkerna i Västerbotten. Var någonstans, närmare bestämt?
Det är faktiskt så, att man inte bör kalavverka skogar utan vidare om de innehåller rödlistade arter. Dit hör goliatmusseronen, och förekomst av den, brukar också betyda att en handfull andra rödlistade arter kan förekomma där.
Läs gärna Artdatabankens faktablad om goliatmusseronen, och speciellt då under r…mer…
och även svampfodeltagare.
Tyvärr så funkar inte min e-post, men jag återkommer så fort felet är avhjälpt.
Helena, det var väl bra, jag kan försöka lite om du vill ?
Jag bifogar en länk till svampkurserna som hålls vid Umeå universitet. Där hittas bland annat många projektarbeten om svamp samt länkar till en del intressanta svampsidor.
Jag vill på detta något blygsamma sätt försöka att få till stånd ett ökande miljömedvetande. Vår jord är snart ett minne blott, om ingenting görs nu! Därför behövs ett nytt och viktigt miljöparti inför nästa val. Jag är tacksam för alla förslag på en karismatisk ordförande för det nya miljöpartiet!
Lite småprat:
Jag hörde en historia från västsverige idag. Jag kan tyvärr inte återge den exakt.
Man ville tydligen bygga något brofäste eller broavfart ut på Tjörn men ortsborna protesterade vilt p.g.a. att det skulle förstöra deras svampställen på ön.
Så, någon gjorde en “inmutning”/undersökningstillstånd för mineraler ell. dyl.
Jag har sökt på nätet men inte fått någon träff.
Någon som vet något mer om det här?
Jag tror att jag har hittat små fnöstickor idag.
De växte på en avhuggen björkstam som stod rakt upp, lutad mot en annan björk.
I en glänta med möjlighet till mycket ljus/solljus.
Storlek: lite under 10 cm i bredd.
(Det fanns ca. 10-15 st. på samma stam i ungefär samma storlek.)
2 bilder.
(Jag hade svårt att nå upp så bild nr. 2 blev oskärpa. Det kanske går att se undersidan lite.)
Detta har inget med svamp att göra men hoppas det går bra ändå. Kan någon förklara för mig hur dom gör ?
Du ska gå en av dom trevligaste svampkurserna. Man får helt klart en ny syn på vår natur, och du lär dig mycket om lavarna också. Jag har själv gått den och skulle gärna göra om det. Programmet brukar vara fullspäckat, annars vore det kul om du hälsade på. Besöket hos Mats Karström ovan polcirkeln var nåt alldeles extra, så många bombmurklor som vi såg där på en gång.