Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
måste få berätta om vad jag fick se tidigt i lördags. På väg till Gränsfors för att tävla stannade vi vid en jättefin rastplats vid en sjö. Där fisk jag se en Stinksvamp trodde jag. Vid närmara koll visade det att “svampen” satt på en vuxen till synes frisk man i 50 års åldern. Han stod helt öppet och pinkade på de vackra prydnadsbuskarna ca 1 m från matbordet. Vi fikade 10m bredvid.Det var visst långt till ren o snygg toa (25m) Gör NI gubbar så ?
Det kommer att bli ett seminarium om goliatmusseron i Finland i september. Platsen där det ska hållas ligger en bit öster om Vasa. På seminariet kommer flera japaner, det kommer även att handla om nyttjandet av svensk goliatmusseron. Texten som jag bifogar är tyvärr bara på finska, men halva seminariet (en dag) kommer att vara på engelska. I länken hittas en hel del bilder på goliatar.
Kanske kan det vara någon som kan ha intresse av detta, själv ska jag försöka att medverka.
h…mer…
Hej!
Finns det någon på forumet som kan hjälpa mig att få ett namn på den här blomman.
Den växte där det var rätt snårigt,kalhygge som är planterat men det är ganska rik mark fingersvampar,orkideér och violgubbe växer inte så långt ifrån växtplatsen,grönsten bergigt.
Jag har läst i Nordiska floran men ger upp.
Knopparna är rosa på blommorna och blir sedan vita, stjälken är 65 cm lång och rund och ihålig.
Äntligen så regnar det ordentligt över Malmköpingtrakten.
18 mm hittills idag. Hoppas på det dubbla minst!!!!!
Ser ni vem som besöker mig? Ni är så duktiga naturmänniskor på detta forum, så det blir säkert en enkel match.Bilden blev lite suddig men min gäst är lite blyg av sig och det är svårt att komma närmre.
Någon som känner till vad dessa två italienska svampnamn blir på svenska?
...att jag var på ett salutorg någonstans i Sydeuropa. Där sålde man pumpor, bildäck, vattenkannor, makaroner och framförallt KANTARELLER! De största kantareller som jag någonsin har skådat, stora som bas-tubor och formade som uppochnerpåvända paraplyer. Jag köpte två stycken och orkade knappt bära dem till bilen.
Jag gissar att höjden var över två meter men det var ingen som tyckte att det var konstigt. När jag vaknade undrade Svea Silverstolpe-Johansson varför jag var så...mer…
Min syster i Finland berättade att det finns en sida med en hel del fina bilder på goliatmusseron. Texten är på finska men med hjälp av bilderna kan även de som inte kan finska förstå lite vad det handlar om.
Det är en PDF-fil och den hittas här.
När det är så här torrt i skogarna kring Sala har mina tankar de senaste dagarna kretsat kring regnmätaren. Hur manipulerar man en sådan tingest? Den senaste tiden har jag systematiskt “tjyvvattnat” mätaren vid vattning av gräsmatta och kirskål på kvällen. Varje morgon dagen efter har jag uppmätt 15-20 mm trots en stjärnklar natt,(det vete fan hur det har gått till) men säg den glädje som varar. Döm om min förvåning när det fortfarande är lika snustorrt i skogen.
Härmed e…mer…