Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hittade fem små idag så det finns hopp om livet! Skickade in en rapport men visste inte om den ska klassas som giftig eller mat så jag stoppade in den under övrigt.
Vilken svamp tycker ni är godast?
Själv slår jag ett slag för Svart trumpetsvamp, Rödgul dito och Kantareller.
Uppkommlingar är Goliatmusseron (som jag dock ej smakat färsk) och blomkålssvamp
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0, 2789, 1032620, 00.html
Åhhh, vad jag längtar till detta.
img src=“http://archive.pixbox.se/arkivet/synligt_16/04430000-04439999/640x480/4431681.jpg?0”
Och detta
img src=“http://archive.pixbox.se/arkivet/synligt_16/03710000-03719999/640x480/3711106.jpg?0”
Men INTE till detta :-(, här är ingången till vår matkällare.
img src=“http://archive.pixbox.se/arkivet/synligt_16/03710000-03719999/640x480/3711258.jpg?0”
Har inte alla debatter hit o dit kommit fram till att stenmurklorna är giftiga? Vad gör de i så fall under rubriken “matsvamp” i rapporterna??? Jag är nybörjare inom ämnet, och trodde att det är enbart toppmurklor man ska äta!!
Vad har gjort dig mest glad i svampskogen? Vilken ovanlig svamp har du hittat? Vilka nya har du lärt dig senaste säsongen? Skriv och berätta, gärna med bildbevis. Vi kan lära oss mycket av detta och glädjas med varandra.
Grillpremiär-lax, råris, hollandaisesås-men ingen svamp ( ser ni nu att det handlar om svamp?). Satt på verandan och åt-den 26:e mars+14, 8 när det nästan var kväll!
Zonticka
Vedmussling
Jag har förstått att tickorna är variabla i utseende och är tveksam om dessa. Den andra är ju så tjock och saknar den ljusare kanten, växte på granstubbe.
Ännu en solig, fin dag så utelivet lockar.
En god vän till mig från Thailand lagar mycket god mat. Hon använder en svamp hon köper i en lokal asiatisk butik, den är torkad hon kallar den för kinesisk champinjon. Är det någon som vet vad det är för svamp den har fjällig hatt. Jag ska fota den nästa gång.