Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Ni som inte såg dokumentären “Hästmannen”.
Den går i repris idag 16.20 på tvåan.
Verkligen sevärd !!!
Här kan ni köpa torkad svamp.
http://www.svampbutiken.com/index.php?cPath=62
smaklös och geleartad vid tillagningen!, har t o m låtit svampen torka lite innan stekning men ändå samma konsistens!, många gillar vinterskivlingen men för mej en klar besvikelse!, den pryder träden bättre med sin vackra färg.
Idag blir det pasta rester! Strålande solsken o +9 i Gbg härligt:)
Underbart väder - äntligen. 8 plusgrader och solsken! Det blev en förmiddagspromenad och nu är det dax för en eftermiddagsdito. Däremot var det mulet under månförmörkelsen…:-(
I lördags var jag och min kamrat fotografen ute och hittade dessa musslingar på rönn.
Vet någon vad det är för sort?
Är de ätliga?
De doftade angenämt, aromatiskt “svampigt”.
Lite sega i konsistensen dock och lite antydan till kvalmig eftersmak.
Fyndplatsen är Södra Ladugårdsskogen strax söder om Örebro / Adolfsberg / Sörbyskogen.
Varning! Nu är det nåt skit i receptbanken igen.
Torkade:
Kantareller 1kg 824, 59
Karl-Johan 1kg 455, 07
Stenmurklor 1kg 552, 76
Trattkantareller 1kg 779, 96
Svart trumpet 1kg 686, 05
Frysta:
Kantareller 5kg 601, 44 v-p*
Karl-Johan 5kg färskfryst 504, 00 v-p*
Stenmurklor 4kg färskfryst 295, 68 v-p* (kan ha sett fel här)
Priser från grossist 2004.
(Mårdskog och Lindkvist)
Detta företag säljer också svamp mm: http://www.skogsmat.se
Jag har bott i Thailand i snart fyra år.
Och för några veckor sen blev jag sugen på kantareller.
Jag har hört ryckten om att det fins kantareller under regnperioden. Nu undrar jag om någon har hört talas om kantareller i Thailand?
” Dumhet är en smittsam sjukdom som inte ens de kloka kan vara säkra på att klara sig ifrån”
Zarko Petan
Hittade dessa på youtube.com
Kanske har de varit länkade innan, men jag minns dem inte, och de är ganska sevärda.
Är den i ugnen?