Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Passar på att fråga iom att det fortfarande verkar vara rätt så lugnt på svampfronten. Vet att det finns många som är duktiga även på fåglar så kanske ni kan ge ett svar trots lite information?
Har de senaste dagarna lagt märke till en liten fÃ¥gel här hemma. Den är rätt skygg sÃ¥ det har inte blivit ngt kort eller möjlighet att kolla efter fler kännetecken än de tydligaste. Har iaf lyckats klura ut att den bör tillhöra rödstjärtarna, troligen en hane, men kan inte komma pÃ...mer…
Jag kan inte hitta den här skålsvampen i någon av mina fungor. Russulan var svår att nyckla tyckte jag, kan någon hjälpa mig?
Skålen växer i en kalkrik rasbrant vid ett platåberg (Billingen), på ungefär samma ställe har jag tidigare hittat Sarcoscypha coccinea.
Russulan hittade jag på gränsen mellan en torräng och en granskog. Det fanns dock även björk, ek och al intill.
Bildserie 1: Skålen
Läser alla rapporter om kantarellfynden och blir lite avis. Vi var ute idag och kollade in några lokaler men tji fick vi. Dom finns men ack så små, det vore helgerån om vi hade plockat knopparna.
Tog istället kort på några besökare bakom stugan som mumsade på nötter. Det blev två skakiga bilder för allt gick så fort. Hoppas nu att dom kommer tillbaka så det kan bli bättre bilder!
Hittade dessa i vår trädgård häromdagen. Har även sett dem för c:a en månad sedan här. De växer i massor och gärna runt döda trädrötter och sprider sig in mot gräsmattan.. Är orolig då våran ettåriga son nu börjar skutta rundor på tomten, och han äter allt möjligt.
Kan de vara giftiga?? Snälla hjälp någon.. Vi bor i Skåne
T.o.m vitmossorna på myren var uttorkade, nu behövs det rejält med regn i Uppsala. Men det fanns i alla fall några svampar i kanten på myren. Jag får dem inte att stämma med någonting och skulle bli jätteglad för alla förslag.
Serie 1: Sporpulver vitt. Har små (bara 6 x 4 my) sporer som är svagt knottriga. Jag har kollat på Galerina men sporerna är för små för att stämma med någon art där.
Inte så mycket storsvampar i Skåne,Hjortskölding Pluteus cervinus,
Strecknagelskivling Megacollybia platyphylla och någon enstaka Glanshätta Mycena vitilis och så lite av de vanliga tickorna.
Men lite annat smått gott kom i vår väg idag då Tony och jag för första gången bevistade detta område.
Det var rätt gott om Bikakssvamp Tubulifera arachnoidea.