Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Snart är det dags att räkna vinterfåglar.
http://www.sofnet.org/index.asp?lev=5434&typ=1
Förra årets resultat finns också på sajten liksom tips om hur det går till.
Precis som för rapportering till Artportalen så är dock instruktionerna dåliga.:((
En del tips och annat – från förra årets räkning – finns att hämta här:
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=86351&fnr=1&sok=jan
Hej,
Första gången i forumet men läser det med stort intresse. Smakade en gång på en restaurang små bitar av kantareller i en lite halvtjock lag och det var jättegott.
Enligt köket i restaurangen fanns det olja, vinäger, honung och salt i lagen, säkert några hemligheter också. Någon som har ett recept?
Har köpt lite kantareller,nu är jag helt novis om svampbehandling,har bara hållit mig till champinjoner som avnjutits direkt.
Hur går jag tillväga om jag vill frysa in kantarellerna,ska dom förvällas eller ska dom stekas först?
Tacksam för svar.
Jag skriver ett SVENSKT svampnamn och den bokstaven som svampens namn slutar på ska nästa svampnamn börja med.
INGEN FÅR SKRIVA TVÅ GÅNGER UTAN ATT NÅGON ANNAN FORUMDELTAGARE SKRIVIT ETT NAMN EMELLAN!
Den här varianten tar aldrig slut och vissa bokstäver kommer aldrig att förekomma som första bokstav och många bokstäver kommeratt återkomma.
NU KÖR VI: Brandticka
Finns det någon sida där man kan se bilder och namn på olika tickor?
Tack på förhand.
Är det någon som har en aning om kameran “äter” batterierna fortare när det är kyla ute från ca 10 minus och mer?
Tacksam för svar.