Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Någon som vet varför trattisar blir helt svarta när man torkar dem i varmluftsugn? (Ca 70 grader 4-6 timmar med luckan på glänt)
Har provat två ggr och fått samma resultet. Upplever inte att det är något fel på kvalitén på den torkade svampen för övrigt men är som sagt amatör på områder
Hej!
Jag tycker också att det är tråkigt att inte fara till Vuollerim. Men det går inte alltid som man tänkt. Jag håller i alla fall på med min poster. Det är spännande.
Lycka till på Er resa och vistels i Vuollerim. Du kan väl maila óch tala om hur ni hade det.
Ha det så bra.
Kokar ni av murklorna 2 eller 3ggr?
Har sett 3 rekommenderas.
Så äntligen kom jag till skott. Skar i tunna skivor och smörstekte en liten Svavelticka, när den började bli brynt tillsatte jag en liten gul hackad lök. Stekte vidare och tillsatte lite olivolja, stekte lite till så att löken tog färg. Kryddade med salt, vitpeppar, Curry och lite Tandori och nu tillsatte jag 1dl. grädde det hela fick puttra ihop en stund. SMAKAR HELT OK. Sambon tyckte det var riktigt gott och påminde i konsistensen om “quornkyckling”. Själv förnam jag en liten “bes…mer…
Plockade igår 20 kg murklor.
I Piteå.
Har inte ätit murklor på många år.
Men tänker tillreda en och annan god murkelsås.
O-hamn med omnejd. Robban har du kollat alla dina svar?
Har idag sagt att all gräsklippning är förbjuden, då jag hittade svampar på gång i gräsmattan när jag börjat klippa. Povade ta bilder med mobilen. Jätte suddigt. Bilder kommer när familjen kommer hem. Är knoppar nu, en större går över i brunt, liten är vit??? Jag vet att det inte är mycket , men vad göra när man inte kan teknologin.