Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Denna art har diskuterats en del på sistone och idag kom hundpatrullen hem med de här avbildade som växte tillsammans med föränderlig, denna på rutten gran, den föränderliga på rutten björk, båda substraten ingående i en gl bro på ett motionsspår. Färgen mycket varmt brun och tämligen bra återgiven. Jag tycker mycket stämmer bra med bl.a. de mycket täta skivorna. Tacksam för kommentarer!
Nu kan jag ge upp försöken att slå DIG och måste hitta ngt annat!
Jag har ingen erfarenhet av att torka stenmurklor i hushållstork. Tänkte kolla med er här på forumet om någon har nåt vettigt att säga om denna metod. Har i kväll för första gången plockat drygt fem kilo jättefina stenmurklor på ett av våra hyggen. Jag var bara där för att kolla hur det stog till med nyplanteringen men när jag såg alla murklorna kunde jag bara inte gå därifrån…
Jag har ingen erfarenhet av att torka stenmurklor i hushållstork. Tänkte kolla med er här på forumet om någon har nåt vettigt att säga om denna metod. Har i kväll för första gången plockat drygt fem kilo jättefina stenmurklor på ett av våra hyggen. Jag var bara där för att kolla hur det stog till med nyplanteringen men när jag såg alla murklorna kunde jag bara inte gå därifrån…
3 bilder, Råådalen med ån på 2 och så 3 på 2 flygfän. Först trodde jag att det var någon sjuka som angripigt maskrosen men vid en närmare granskning så upptäckte jag att den var full men dessa ljusbruna skalbaggar och när jag titta runt så fanns de på de flesta blommande örter, så här kan det se ut när Rapsbaggarna är på gång men de är mindre och svarta, är det någon som vet vad de heter. Smög vid ån och fick se en ca. 5hg. Öring och tillflödes bäckarna är fulla me…mer…
Den som är intresserad kan nu bjuda på Antonio Carluccios fantastiska bok “Galen i svamp”
(Jag har den, är inte säljare och bjuder INTE.)
http://www.tradera.com/Galen_i_svamp_av_Antonio_Carluccio-auktion-62813005
Hej!
Vad kan detta vara? Växer på en död trädstam i Dalby Söderskog, misstänker att det är alm. Borde ju vara en ticka, men den har fot!? Någon sorts taggar eller rör på undersidan, är inte helt säker. Hatten är 15-20 cm i diameter.
Någon som kan identifiera? Lite lustigt att hitta en sån här i maj tyckte jag.
I den här tråden: http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=92080&fnr=1&sok=&Start=250&Offset=50&2
undrar du om det verkligen var en rönnpinne som aldynan växte på. Det var det, också idag.
Vår första sommar här hittade vi en mystisk 2 dm hög planta i hallonhäcken. Jag kände inte igen den och därför vårdades den väl! Det tog åtskilliga år innan den höjde sig över hallonen och kunde artbestämmas. Nu är den 34 år äldre, över 4 m hög, blommar vackert varje år och får luftiga frukter. Någon som vill gissa?
Linné såg den på sin skånska resa!
I går var det hans födelsedag och i Uppsala hyllades Linné på olika sätt, ävenså idag . Man hade t.ex. byggt e…mer…
I dag tar ni väl en fridag och ger er ut på svamp/natursafari! Jag har just återkommit från en premiärtur på sjön (Stavarträsket). Det blåste nordlig vind och plastbåten for hit och dit men väl framme vid målet, den gamla granladan på näset blev jag rikt belönad för mitt slit. Rosentickorna fanns där och nya hade kommit. Kan tyvärr inte visa nån bild eftersom jag glömt sladden hemma.