Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
jag är fortfarande intresserad om det finns ängssvampar (främst vaxskivlingar av släkte Hygrocybe, de färgglada) på ängar i Västmanland i Norbergs, Fagerst, Skinnskatteberg ,Sala och Munktorps kommuner, Jag vill göra färdigt min ängssvampundersökning, men känner inte för att åka till tomma betesmarker Du som vet hur läget är berätta
Nä, du slipper inte oss efterhängsna ettor, fast kursen är slut…...
Jag var på svampinventering med Ovansiljan Svampsällskap i Lördags,vi hittade sprängticka,en ca 2x3 cm bit fruktkropp fanns kvar. Jag tog den ifall du vill ha den.
Drar i gång en ny tråd kring detta. Tjuvstartade ju så smått i idolinlägget.
Min “idol” är goliatmusseron. Fick smaka för första gången häromdagen och blev mycket nöjd. Supergott!
Har hittat en svamp som liknar shitakesvamp. Svartbrun, finluden stam och ovansida. Helt vit undersida som blöder vit mjölk. Luktar lite skarpt och är ungefär 2-6 cm i diameter. Någon som vet?
på sina håll har det börjat röra sig, hittade ett 20 tal citrongula slemskivlingar, några nya kantareller hade också tittat fram , små grupper av trattkantareller, men vad som verkligen hade ett fint år i år är Vit vedfingersvamp Lentaria epichnoa (rödlistad) den brukar finnas sparsamt i den skog som jag gick i, nu var den på många granlågor och massor av den, den gillar antagligen ett år som detta
Är väl en desperat nybörjare på det här med att plocka svamp. Har varit ute nu flera helger i rad för att få lite svamp i korgen, men knappt 1 liter varje gång. Man läser här om folk som plockar kass vis med svamp. Vad gör jag för fel kanske befinner mig i fel skog helt enkelt. Eller börjar säsongen ta slut. Ni svampentusiaster kanske kan komma med lite tips till en som inte gett upp hoppet en i alla fall.
Normalt sett när jag ser en svamp så börjar det ringa en liten klocka, så att jag åtminstone kan placera svampen i rätt grupp…
Men inte den här gången… Snälla hjälp mig!
Hatten är ca 6 cm i diameter på det största exemplaret, foten är mycket tydligt längsstrimmig i grått och svartbrunt och skivorna är mycket tydligt sågtandade.
Okej, en svag klocka gjorde sig kanske hörd: Melanoleuca?
Den växte i gräsmatta vid ungarnas lekplats i vårt bostadsområde, det var min dot…mer…