Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Idag såg jag en svamp som såg ut som Öronmussling men den var kantarellfärgad. Den växte på rutten ved precis som öronmusslingen.Vad kan det vara för något?Tyvärr ingen kamera.
Så nu var jag på väg mot Vombs fure och blev fikasugen men då måste an ju hitta ett “bra” ställe att fika på. Nu var jag på okända vägar men jag hade sett en skylt men “naturskydsområde” på så jag ansåg att förutsättningarna var goda. Så dyker betes/ängsmarken upp med en vacker enebacke. Fick känslan av att här borde det finnas vaxingar och oj vad rätt jag fick. Nu är jag inte så hemma på dessa, så jag komer inte ens att chansa på några namn utan det blir ett gäng ???...mer…
Har ingen bra bild (ännu), hittade en som jag tror kan vara nåt sånt, men artportalen säger stor mosskål, och endast ett enda fynd i Sverige 1975?
Har den bytt namn, eller emigrerat?
Visst går det bra att sylta frusna trattkantareller?
Tack på förhand!
Hundpatrullen kom idag hem med bilder på små skaftade för JAS och en blek men skön Ramaria för den hugade - och med två levande spindlingar som vi behöver hjälp med, bilder från ”fönsterateljen” i serie 2.
Spindlingarna växte i sydsluttning med blåbär tills. m. svart trumpet. Yngre-medelålders björk, gran, asp. Fanns fler, den största kvarlämnade c 15 cm. Köttet oföränderligt ”vitt”. Ingen påtaglig lukt, smak småningom en aning - men tydligt - skarp på tungan.
Skulle jättegärna vilja ha hjälp att bestämma 1-2 kantarellarter. De ser inte likadana ut tycker jag (en har tydliga åsar, den andra slät som en röd-gul trumpetsvamp).
(Trattkantarell eller svart trumpetsvamp är det inte, det ser jag tydligt.)
Växer på olika växtställen (50 meter från varandra) i samma lövskog: björk, hassel och ek.
OBS: Bilderna i själva blogginläggen är klickbara till ökad storlek.