Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag är just hemkommen efter några semesterdagar i Skåne och Göteborg. Har hittat några intressanta svampar som gett mig lite huvudbry. Tar tacksamt emot tips och kommentarer.
Jag börjar med ett fynd på en mussling som jag misstänker är en fjällig gelémussling (Hohenbuehelia mastrucata). Den växte på kraftigt murken lövved (bok?) i Skäralid, Söderåsens Nationalpark.
De minsta hattarna var ca 3-4 cm i hattbredd och de största uppåt 10-12 cm. Hattöversidan var borsthårig oc…mer…
Har hittat ännu mindre gula piggar (bild 1). De här är 2-3 mm o tunna som skäggstrån.Står ett o ett inte i buketter med gemensam fot.Växte på ett vetträd i grannen gamla vedhög.Ser ut som lövträ.
Bild 2 trodde jag var Gullpigg, men vad är då bild 1.Är det Dvärggullhorn?
Ni får ursäkta mig jag ser inte de stora.
Please titta på mitt inlägg varför finns det inga trattkantareller?
Hej Micke! har du ändrat svarsinläggen så de kommer i mappar eller är det min dator som har flippat ut? Om du har ändrat tycker jag det är lite trist för jag brukar skriva ut och spara och det går ju inte nu. så är det enklare att bläddra och se och jämföra svaren.
nu börjar svampen ta slut i en av mina Bra skogar, blev därför ganska lycklig när jag träffade på den ganska sällsynta Svartfjällig tofsskivling Pholiota Jahnii, som bara “tror jag” har sina ställen i Östtra Skåne och trakterna kring Södertälje, hittade även min femte Kalle
Hej, har nu varit hemma några dagar efter en fantastisk resa i Rumänien. Så värst mycket svampplockning blev det inte, men tickor såg jag på många ställen, både kända och okända. Rumänerna verkade mest plocka gebe,på svenska hounugsskivling och kremlor. Mina kantareller som jag hittade var man tveksamma till och att jag tog fram luppen och tittade närmare på tickorna väckte munterhet. Skogarna som finns är fantastiska, åker man ner till Rumänien och koncentrerar sig på svamp…mer…
Jag vill bara ge ett litet tips till er som inte provat den utmärkta tidningen Natur & Trädgård.
Jag beställde ett gratis provnummer via rutan här på sidan ner till vänster. En mycket läsvärd och trevlig tidning som hade ett stort reporage om svamp. Provnumret får man helt gartis och utan förpliktelser, så passa på ni som ännu inte provat.
De ensamma barnen.
Det sitter ensamma barn på en kall och hård klippa, vilsna och frusna i ett främmande land med en kall vind stormande genom deras hjärtan. Systrar och bröder så långt från sitt skövlade land, så långt borta från sitt älskade hem. Bröder och systrar så nära till ett nytt ombonat kärleksfullt hem men här drar ogästvänliga, isande kalla vindar runt knuten. Vita, stela, frustande främlingar som pustar ut oförståendets stelfrusna beslut ur sina istapps fylld…mer…