Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Är det nån fler än jag som inte tål shiitake? Jag har ätit den några gånger och blivit ordentligt magsjuk med kräkningar och diarre. Det är inga stora mängder jag satt i mig, lite stuvad svamp på bröd som förrätt. Jag tål bra annan mat och är inte allergisk. Vad kan detta bero på?
Var hittade du glutenfria grissini? Tillverkare?
Jag önskar att säsongen blir lång och att jag hittar mängder med föränderlig tofskivling , rökslöjskivling, sotvaxing och champinjoner = )
för de som inte sparat min hemsida, den inehåller mycket svamp så har ni en chans till nu
Jag funderar vad jag skall bjuda vännerna på för mat på nyårsaftonen. Har liten som en tradition att bjuda på någonting från de länder/platser jag varit på under det gångna året, så det blir troligtvis någonting med anknytning till både Norge och Italien, men har inte komponerat färdigt i tanken än. Men det kommer…;-)
Medan jag funderar vidare så skulle det vara så roligt att höra vad ni ska förtära på nyårsaftonen. Blir det någonting ni brukar servera till nyår ell…mer…
Hej igen, tack för hjälpen med båtfrågan. Har fått svar på vad det är för något som växer i båten. Som tur var är det inte hussvamp, det är någon form av ticka. Känns ju bra.
...på hur jag ska komma åt svampforumet när vi är bortresta över nyår. Ni är beroendeframkallande!
Hoppas att alla får en trevlig och skön nyårskväll!
Följ länken och läs dagens upplaga av DN Mat och dryck.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=548&a=584635
Om det inte går att klicka på länken så kan man kopiera och klistra in i adressfönstret.