Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Lita ALDRIG på en “blåstjärna” dom plockar sin svamp framför datorn….Alla kan lära sig med lite sunt förnuft!lukt, känsla, internet mm mm…
fått ordning på kameran nu oxå:) så nu jälar i min låda..
Plockade en korg med taggsvamp idag vid Tullinge. Jag blev brun om fingrarna när jag rensade dem. Har inte märkt det i samma utsträckning förut. Någon annan som märkt det.
Hittade något som såg bekant ut igår. Sett det här infälld i bild på annat, men hittar inte inlägget nu. Ingen info på googling heller, inget i mina böcker. Vad är detta?
Växtplats gammal blandskog på berg, mossigt, blåbärs- och lingonris omväxlande. Växte på en murken träbit på marken. Tyvärr är den enda bilden på ovansidan oskarp. Som gelegodis i känsla när jag tg upp den. Färgen brun med dragning åt violett, vit under. Struktur och känsla av kattunga på undersidan…mer…
Ropade efter hjälp på tråden “Nu är det svårt Hjälp!” men det försvann ???
Ok, det är ju dött större delen av året, men den här tiden är det ju en väldig fart.
Kan ni inte försöka installera en riktig forummjukvara? Har tanken funnits?
Såg en massa riddarmusseroner i skogen idag, men jag plockade dem inte för man har ju läst att de kan vara giftiga. Men hur är det egentligen med detta? Vilka är de senaste rönen? Någon som vet? Har ju plockat och ätit dom flera gånger tidigare men nu törs jag inte längre.
Många här verkar kunna identifiera det mesta. Jag är förbryllad och behöver er assistans.
Denna/dessa fann jag och förundrades över både växtsätt och framför allt doften. En starkt aromatisk god lukt som satt kvar i fingrarna länge efteråt. De växte i blandskog med mest barrträd, i det som jag kallar finskog. Dvs gammal skog som inte blivit kvistad och röjd och det inte växer massa sly i.
På undersidan gick den delvis i lila -det framgår inte lika tydligt på mina bilder - och…mer…
Hej ni andra från Skåne! Har ni hittat sotvaxing i vårt underbara landskap? Jag kan inte komma på att jag någonsin har sett en, och jag vill plocka för att lära mej den! Jag vill inte veta exakt var, det räcker med väderstreck typ… eller vill och vill, det är klart jag vill! ;)
I morgon kväll 18:00 så är det en special visning av svamputställningen på Fredriksdals Friluftsmuseum i HBG. Vi ses väl där hoppas jag.
Funkar det bra att torka fårticka? En del svampar smakar ju inte bra efter torkning,andra smakar bättre. Och en del brukar ju vara svåra att torka, t ex smörsopp möglar lätt om man bara lägger ut den på tidning.